Over Carolien

Mijn missie ben jij (de beste versie van jou, dan)

"Ik ga nu echt beginnen met opruimen. En ik wil ook graag wat afvallen, eigenlijk. En ik zit ook meer op de bank dan goed voor me is. Dus ik ga echt aan de slag! Morgen beginnen met hardlopen. En dan laat ik ook de suikers weer staan. En als dat X-project op de rit staat, ga ik ook op zoek naar ander werk. Iets dat beter bij me past. En ik wil ook meer bijdragen aan de wereld eigenlijk. En ook af van mijn geldzorgen. En de liefde, gaat dan vast ook stromen. En... en.... ennnn..." 

2009

Dit was ik, in 2009. Net gestart als ZZP-er. En dus: plannen maken. Grote Belangrijke Levensveranderende Plannen. Maar ik hield ze nooit lang vol. Dus deed ik wat ik in loondienst ook maar gewoon deed: Management Trainingen geven op het gebied van gedragsverandering. Totdat in 2012 de bom barstte en ik echt heel heeeeeeel graag een ander leven wilde. Ik had echt tabak van die trainingszaaltjes, wilde een leven leiden dat paste bij mijn diepste verlangens en grootste talenten. En daar ben ik werk van gaan maken. Maar dan echt. Een van de meest krachtige zinnen - die ik echt letterlijk op mijn muur geschreven had toen - was: "Most people overestimate what they can achieve in a year and underestimate what they can achieve in five years." En toen ben ik gaan lopen. Stap-voor-stap-voor-stap-voor-stap. Opleidingen volgen, coach in de arm. Nog meer opleiding. Nog meer coaching. Bergtoppen halen en door ehhhhhh diepe dalen gaan. En dat x 100. Zo bracht ik wijzigingen aan en ging langzaam alles het meeste lukken wat ik ten diepste wenste.

Renaissance Soul

Bij 'jezelf steeds opnieuw uitvinden' hoort blijkbaar een naam: Renaissance Soul. Daar herken ik me 100% in. Want inmiddels bén ik filmmaker. En bén ik Lichaamswerk Specialist trainer/coach. En bén ik opleider. En ís mijn hele huis op orde. En bén ik gaan wandelen (#10Kaday), en éét ik veganistisch en bén ik suikervrij. En bén ik gestopt met roken en drinken. En dóe ik werk dat bijdraagt aan de wereld. En de liefde...nou ja, die moest beginnen met zelfliefde, maar dat wist ik toen nog niet. Zo'n rijtje dat je in een minuut noteert maar waar ik 10 jaar onafgebroken aan heb gewerkt.

Oude wijsheid & moderne wetenschap

Wat ik toen niet wist, maar nu wel weet, is dat ik bezig was aan mijn eigen Hērō-training. Hērō betekent: hij/zij die de kracht heeft voor twee. En ongemerkt paste ik de methode toe, waar ik de definitie toen niet van kende: Kaizen. Dat wil zeggen: alles stapje voor stapje inbouwen in werkbare routines, zodat je een steeds betere versie van jezelf wordt. Als je maar stappen blijft maken. Een klein beetje meer stretchen, elke dag. En dan ongemerkt, sta je op een dag in het antwoord op je eigen vragen. Leef je het leven zoals dat voor jou bedoeld was. Pas vorig jaar, terwijl ik de oprichter van het Optimize programma al jaren volgde, ben ik aan de slag gegaan met mij certificeren in dit Hērō-traject dat ik in de praktijk al doorlopen had, maar wat ik nu kan aanvullen met de teacher-training op basis van wetenschappelijke bewijzen die werken. De meest transformerende ideeën uit 's werelds beste boeken over zelfontwikkeling zijn de voedingsbodem voor dit traject, gevoel met het het hele boek van The Artist's Way. Een mooie combinatie van linker- en rechterhersenhelft.

'Ik heb besloten om gelukkig te zijn omdat dat goed voor mijn gezondheid is' - Voltaire

Opleidingen & Diploma's

 • Wheel of Consent 'Like a Pro', Betty Martin (2021)
 • Optimize Me, Brian Johnson (2020-2021)
 • Wheel of Consent, Robyn Dalzen (2020)
 • Het Stemgilde, Jan Kortie (2019/2020)
 • Insights to Intimacy, Heart IQ Academy (2017)
 • Het Helende Verhaal, Phoenixopleidingen (2017)
 • Heart IQ Experience week, Heart IQ Academy (2017)
 • Moeder & Dochter - terug naar je vrouwelijke bron, Phoenixopleidingen (2015)
 • Scenarioschrijven, Schrijversvakschool, Amsterdam (2015)
 • Relaties als spiegel, Phoenixopleidingen (2014)
 • Op Verhaal Komen, Phoenixopleidingen (2014)
 • Ode an die Freude, Academie voor Stembevrijding, Amsterdam (2012-2014)
 • Tantra-opleiding, v/h Amalaya (Duitsland) (2012) - bestaat niet meer...
 • 3-jarige: NLP, TA en Systemisch Werk - Phoenixopleidingen (2009-2012)
 • Overgave, vrouw en seksuele energie - Phoenixopleidingen (2009)
 • Omgaan met angst, woede en weerstand - Phoenixopleidingen (2008)
 • Parent Effectiveness Trainer, Thomas Gordon institute (2004)
 • Psychologie (2 1/2 jaar) - UvA,  Amsterdam (2000)
 • Interviewtechnieken - Stichting Communicatie (1994)
 • Lerarenopleiding Engels - v/h Ubbo Emmius Groningen (1993)

Webinar 27 februari 2022 19:00 uur voor wie kennis wil maken met programma (en mij)

Ouders van schoolgaande kinderen weten het: het gaat niet zozeer om de school (ja, ook) maar vooral om de juf die de klas bestiert. En zo is het ook met mijn werk. Ook al is het programma dat ik aanbied uniek, toch geeft dat geen garantie dat het bij je past. Op 27 februari 2022, geef ik daarom om 19:00 uur een kosteloos Webinar van ± 60 minuten hier over.

Ik leg het programma uit, vertel je welke resultaten je kunt verwachten en laat je kennismaken met mijn werkwijze. Aan het einde van het Webinar krijg je de mogelijkheid om je met korting in te schrijven, zodat je kunt instappen tegen een iets leukere prijs dan zoals hij nu op de site staat. Dat heet dan: voor-de-snelle-beslissers-korting. Dat is vaak een win-win. Ik heb er voordeel bij als jij snel beslist. Jij hebt er voordeel bij dat je geld kunt besparen. Je mag binnen 14 dagen kosteloos je besluit herzien. Schrijf je hieronder in. Ik stuur je dan op 27 februari 2022 een uur van tevoren de Zoom inloggegevens op. Noteer zelf NU in je agenda!

27 februari 2022 a.s. - 19:00 uur